André de Groot
‘Ik wil me graag inzetten voor De Marke, omdat ik het een verlengstuk vind van de VKA’

HALLO, IK BEN ANDRÉ DE GROOT (1973), MELKVEEHOUDER IN LAREN (GLD)

Samen met Viola heb ik twee kinderen. We melken en weiden 120 koeien en bijbehorend jongvee en daarnaast hebben we een akkerbouwtak waar we gewassen telen voor ons melkvee.

Ontwikkelen en vernieuwen heeft mijn passie. Ik wil me graag inzetten voor Coöperatie De Marke, omdat ik het een verlengstuk vind van de VKA.

Ik ben sinds zeven jaar lid van de studieclub van VKA. We zijn demobedrijf voor Nieuw Nederlands Weiden en doen mee aan proeven over graslandmanagement, reductie ammoniak en methaan. Verder begeleid ik studenten van het Zonecollege en Aeres tijdens de jaarlijkse expertdag. Ook doet ons bedrijf als demobedrijf mee aan het project Regeneratieve Landbouw van Wageningen University en Research over bodemkwaliteit en –vruchtbaarheid. Ik zet me in voor de fokkerij via het bestuur van de fokveedag en fokclub in Laren. Ik was bestuurlijk actief bij Plattelandsjongeren Gelderland.

Doe mee! De Marke in Boeren handen

De exploitatie en ontwikkeling van het bedrijf komen dus weer in boerenhanden. Daar willen we u graag bij betrekken. Als lid bepaalt u mede wat we gaan onderzoeken en hoe we het bedrijf gaan ontwikkelen.
Schrijf u in
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.