Denk mee over Natuurinclusieve Landbouw!

Wat verstaan we onder natuurinclusieve landbouw? Hoe passen we dat in op onze bedrijven en welke vragen roept dat op? Agro-innovatiecentrum De Marke gaat aan de slag met het vinden van antwoorden, maar dat doen we samen met de praktijk. Daarom organiseren we op donderdag 4 november een bijeenkomst met boeren en wetenschappers over Natuurinclusieve Landbouw (NIL). Wij nodigen melkveehouders en andere geïnteresseerden uit om mee te denken over de invulling van natuurinclusieve melkveehouderij op zandgrond.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project ‘De Marke, proefbedrijf voor natuurinclusieve landbouw‘, gefinancierd vanuit het provinciaal actieprogramma Natuurinclusieve Landbouw (zie ook https://demarke.eu/verkenning-van-natuurinclusieve-landbouw-op-de-marke/). De afgelopen periode hebben we met experts van Wageningen University and Research (WUR) en Louis Bolk Instituut voor De Marke en twee melkveebedrijven plannen gemaakt voor een ‘natuurinclusieve bedrijfsvoering’. Op elk van deze bedrijven zijn andere kansen en andere uitdagingen. Welke beelden ontstaan ​​tijdens het uitwerken van de plannen en welke inhoudelijke vragen doemen dan op? Die beelden en de te onderzoeken vragen bespreken we tijdens de bijeenkomst op 4 november. Zo ontwikkelen we, samen met u, het onderzoeksprogramma voor Agro-innovatiecentrum De Marke voor de komende jaren.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op De Marke, Roessinkweg 2, 7255 PC Hengelo op donderdag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur. Een lunch wordt verzorgd. Interesse om mee te discussiëren over de gemaakte plannen, meldt u dan aan via het formulier hieronder. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Tijdens de bijeenkomst wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen. Voor vragen neem contact met ons op via info@demarke.eu.

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Gerelateerde berichten

  Vers gras nader bekeken

  Vanuit het project ‘’Netwerk praktijkbedrijven’’ nemen we op Agro-innovatiecentrum De Marke wekelijks een vers grasmonster. Het project heeft als doel om de ammoniak- en methaanemissie met 30% te reduceren. Hiervoor is het essentieel om inzicht te krijgen in de voederwaarde van het verse gras.

  Agro-innovatiecentrum. Hoezo?

  De Marke heeft haar titel veranderd van proefboerderij in Agro-innovatiecentrum. Maar waarom? Wat willen we daarmee zeggen? Column van Carel de Vries, adviseur Agro-innovatiecentrum De Marke

  Ga voor een scherpe BEX!

  De aandacht voor BEX (bedrijfsspecifieke excretie van stikstof en fosfaat) nam de laatste jaren af. De redenen hiervoor zijn divers: minder makkelijk voordeel te behalen ten opzichte van forfaitair, de mestafzetkosten per kuub gingen omlaag en het fosfaatoverschot loste zich langzaam op door lagere gehalten in gras en krachtvoer. Voor stikstof nam de urgentie echter toe. Dit vraagt opnieuw aandacht die via een scherpe BEX gerealiseerd kan worden.
  De Marke

  Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.