Gerjan Hilhorst
'De verbinding maken tussen (wetenschappelijk) onderzoek en de praktijk en daarover communiceren vind ik een mooie uitdaging'

Mijn naam is Gerjan Hilhorst en ik werk sinds 1990 als onderzoeker op Melkveeproefbedrijf De Marke.

Het verzamelen en analyseren van alle data van vee, bodem en gewassen en het uitvoeren van de proeven is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik doe dit samen met onderzoekers van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR). De verbinding maken tussen (wetenschappelijk) onderzoek en de praktijk en daarover communiceren vind ik een mooie uitdaging.

Naast mijn werkzaamheden op De Marke neem ik deel aan andere projecten. Ik zit in het projectteam van Koeien & Kansen en ben betrokken bij bijna alle onderzoeksthema’s in dat project. Verder zit ik in het ontwikkelteam van de KringloopWijzer en werk in drie Vruchtbare Kringloop projecten: Achterhoek/Liemers, Overijssel en Noord-Nederland. Ook zit ik in het projectteam van de landelijk BES-pilot en de VKA BES-pilot.

Vanuit de WUR ben ik (gedeeltelijk) gedetacheerd bij de Coöperatie De Marke. Daar ga ik samen met de andere teamleden meedenken in de ontwikkeling van het bedrijf, het opzetten en uitvoeren van onderzoek en het uitdragen van de resultaten. Dit onderzoek draagt bij aan een duurzame melkveehouderij. Niet alleen voor de Achterhoek, want ik maak graag een verbinding met landelijke projecten en onderzoeken. De kennis die ik in 30 jaar De Marke heb opgedaan, kan daarbij goed gebruikt worden.

Ik zie uit naar een mooie samenwerking met alle medewerkers van De Marke en natuurlijk met de leden van de coöperatie.

Doe mee! De Marke in Boeren handen

De exploitatie en ontwikkeling van het bedrijf komen dus weer in boerenhanden. Daar willen we u graag bij betrekken. Als lid bepaalt u mede wat we gaan onderzoeken en hoe we het bedrijf gaan ontwikkelen.
Schrijf u in
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.