Gezellige kennismaking op De Marke!

Agro-innovatiecentrum De Marke bestaat ondertussen een kleine drie jaar en waren er vele  ontwikkelingen. Zo heeft Coöperatie De Marke een bestuur waar zes mensen deel van uitmaken, er zijn nieuwe medewerkers voor het onderzoek en de organisatie aangetrokken en worden we geholpen door verscheidene externe medewerkers die meewerken aan projecten. Helaas was het vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk om elkaar eens allemaal fysiek te ontmoeten. Op vrijdag 2 juli kon het dan eindelijk wél gebeuren: een kennismaking op De Marke!

Rondleiding

De bijeenkomst begon vrijdagmiddag om vier uur in de ontvangstruimte van De Marke. Allemaal netjes gepast op 1,5 meter heette directeur Jaap Gielen iedereen welkom. Na een korte introductie volgde er een rondleiding op het bedrijf. De groep, die zo’n 25 personen groot was, werd eerst door de stallen geleid. Bij enkele onderdelen van de stal gaf de desbetreffende medewerker van De Marke informatie. Zo vertelde onderzoeker Gerjan Hilhorst het een en ander over het sluiten van de kringlopen op De Marke en dus het minimaliseren van emissies en gaf Martijn Harkink uitleg over de dagelijkse werkzaamheden en het beweidingssysteem. Vervolgens op het demoveld vertelden onderzoekers Robin Walvoort, Jur Eekelder en Henry Mentink over de thema’s waar zij mee bezig zijn, zoals druppelirrigatie en bodemsensoren. Iedereen ervaarde deze interactieve rondleiding als zeer interessant!

Achterhoek Broilers

Na de rondleiding was het om zes uur tijd voor de barbecue. Na enkele dagen van regenval waren de weergoden goedgezind en daarom staken we heerlijk buiten in de achtertuin van het kantoorgebouw de barbecue aan. De mannen van “Achterhoek Broilers” verzorgden de barbecue, met vlees afkomstig van de thuisbedrijven van Henry en Robin. Tussen de bbq-gangen door werd er gezellig kennisgemaakt tussen de (externe) medewerkers van De Marke en de bestuursleden. Na het eten werden er nog pakketjes uitgedeeld aan degenen die helaas besloten hebben om hun betrokkenheid bij De Marke te beëindigen. In het bijzonder werd ook Jan Eggink toegesproken. Jan was samen met Carel de Vries de initiatiefnemer van de coöperatie, zoals die nu bestaat. Jan is zelf niet meer actief betrokken bij De Marke, maar zijn input was cruciaal voor het voortbestaan ervan. Jan, hartelijk dank hiervoor! Na de barbecue werd er nog enige tijd gezellig geborreld. Al met al was het een zeer plezierige  en gezellige kennismaking! Bij iedereen is er veel enthousiasme en energie om samen met zijn allen aan de slag te gaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Een goede pH, de basis voor een goed functionerende bodem

Hoe ziet het Achterhoekse bouwplan eruit in de toekomst? Kunnen we het grondgebruik in de Achterhoek optimaler inrichten met het oog op kringlooplandbouw? De pilot Samenwerking Akkerbouw en Veehouderij gaat hier voor de Achterhoek op zoek naar een antwoord.

Pilot Samenwerking Akkerbouw en Veehouderij in de Achterhoek van start

Hoe ziet het Achterhoekse bouwplan eruit in de toekomst? Kunnen we het grondgebruik in de Achterhoek optimaler inrichten met het oog op kringlooplandbouw? De pilot Samenwerking Akkerbouw en Veehouderij gaat hier voor de Achterhoek op zoek naar een antwoord.

Rapporten, rapporten en nog eens rapporten…

Afgelopen weken verschenen weer verschillende rapporten over hoe het verder moet met Nederland en met haar landbouw-sector in het bijzonder. De inkt van het ene rapport was nog nauwelijks opgedroogd of het volgende rapport werd alweer gepresenteerd. Reden ook om voor veel van onze collega’s afgelopen week wederom uiting te geven aan het vechten voor ons bestaansrecht middels een demonstratie.
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.