Henry Mentink
‘Ik vind het prachtig om te leren in de praktijk en samen met boeren en studenten met kennisontwikkeling bezig te zijn’

IK BEN HENRY MENTINK EN KOM UIT HENGELO (GLD). Ik BEN OPGEGROEID OP EEN KLEINSCHALIG MELKVEEBEDRIJF IN ZELHEM

Ik werk ik al meer dan tien jaar bij De Marke. Na de middelbare agrarische school combineerde ik mijn werk hier eerst met een deeltijdstudie Agrarisch Ondernemerschap aan Aeres Hogeschool in Dronten. Ik woon momenteel in de bedrijfswoning van De Marke. Sinds 2018 heb ik samen met mijn vrouw een eigen vleesveebedrijf waar kringlooplandbouw centraal staat. Al het vlees van onze Black Angus en Wagyu runderen zetten we direct af naar de consument via de webshop en boerderijwinkel in Zelhem.

Ik werk als zzp-er bij Agro-innovatiecentrum De Marke. Op dit moment is het fysieke werk in de stal een stuk minder en richt ik me meer op de communicatie richting studenten en boeren. Ik ontvang groepen, begeleid een studiegroep en geef presentaties en rondleidingen. Samen dingen leren is wat ik het liefst doe.

Het is een mooie uitdaging om met z’n allen te werken aan een duurzamere melkveehouderij; van de uitdagingen in de sector, zoals vraagstukken rondom klimaat, een kans maken en doorvertalen naar het boerenerf. Bij Agro-innovatiecentrum De Marke komt alles samen: onderzoek, kennisontwikkeling en communicatie. Dat boeit me en geeft me energie.

Doe mee! De Marke in Boeren handen

De exploitatie en ontwikkeling van het bedrijf komen dus weer in boerenhanden. Daar willen we u graag bij betrekken. Als lid bepaalt u mede wat we gaan onderzoeken en hoe we het bedrijf gaan ontwikkelen.
Schrijf u in
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.