Joan Beernink
‘Ik vind dat de landbouw alleen toekomst heeft als ze zich blijft ontwikkelen met oog voor milieu en consument’

MIJN NAAM IS JOAN BEERNINK (1958) EN IK BEN MELKVEEHOUDER IN BELTRUM

Samen met mijn vrouw Julia heb ik drie kinderen. De melkveehouderij runnen we samen met onze zoon Freek. We hebben 130 koeien met bijbehorend jongvee.

Ik hou van een constructieve benadering en wil vanuit een integrale aanpak mensen meenemen. We moeten daarbij de wetenschap gebruiken als onderbouwing. Ik geef de voorkeur aan een helicopterview in plaats van als een struisvogel de kop in het zand te steken. Ik ben bestuurslid van Coöperatie De Marke, omdat ik vind dat de landbouw alleen toekomst heeft als ze zich blijft ontwikkelen met oog voor milieu en consument. Ik zie Agro-innovatiecentrum De Marke als verbindende factor voor Oost-Nederland voor de samenleving en voor de boeren als voedselproducent. De toekomst van de Coöperatie De Marke als instituut, is een op wetenschappelijke basis gestoelde ontwikkeling van methodes en oplossingen om een duurzame voedselproductie te creëren, samen met de boeren.

Ik ben bestuurslid van de VKA en zit namens de VKA in het coöperatiebestuur van De Marke. Dat is een meerwaarde voor beide partijen. Daarnaast ben ik nog bestuurslid van de Stichting Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge. Bestuurservaring deed ik op in het AJK, de zuivel, het waterschap en het agrarisch natuurbeheer.

Doe mee! De Marke in Boeren handen

De exploitatie en ontwikkeling van het bedrijf komen dus weer in boerenhanden. Daar willen we u graag bij betrekken. Als lid bepaalt u mede wat we gaan onderzoeken en hoe we het bedrijf gaan ontwikkelen.
Schrijf u in
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.