Onderzoeksteam Agro-innovatiecentrum De Marke uitgebreid met Rianne van Binsbergen

Rianne van Binsbergen (32) start per 1 april als onderzoeker/projectleider bij Agro-innovatiecentrum De Marke. Als gepromoveerd wetenschappelijk onderzoeker in Wageningen maakt ze de overstap naar een onderzoeksbaan in het Gelderse Hengelo.

Bij Agro-innovatiecentrum De Marke zochten ze iemand met een onderzoeksachtergrond én kennis van de praktijk en hart voor de melkveehouderijsector. Rianne is gespecialiseerd als onderzoeker in de fokkerij en genetica. En samen met haar ouders en partner heeft ze een melkveehouderij in Lochem. Dus ze past prima in dat plaatje. Rianne: ‘Afgelopen jaren heb ik in Wageningen aan verschillende projecten gewerkt. Bij het klimaatenveloppeproject bijvoorbeeld verzamelden we onder andere methaanemissiedata van verschillende melkveebedrijven om te kijken of je koeien kunt fokken met minder uitstoot van methaan. Binnen dit project werken fokkerijonderzoekers samen met onderzoekers op het gebied van diervoeding, veehouderij en omgeving om de broeikasuitstoot van de melkveehouderij te verminderen. Samenwerken met onderzoekers van andere disciplines geeft vaak andere inzichten.’

Praktijkgericht onderzoek

‘Bij praktijkgericht en multidisciplinair onderzoek voel ik me wel heel erg thuis. Dat sprak me ook zo aan bij mijn nieuwe baan bij De Marke: het staat dicht bij de praktijk. Wageningen staat dan toch net iets verder weg. Ik vind het belangrijk de vertaalslag van onderzoeksresultaten te maken, wat kun je er op het melkveebedrijf mee. Welke projecten op het gebied van kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw, klimaatrobuuste landbouw en precisielandbouw ik precies ga doen is nog niet bekend. Ik weet veel van statistiek en datasets. Bodemonderzoek is nog nieuw voor me’, blikt Rianne vooruit. Bij de Marke gaat Rianne projectvoorstellen voor onderzoeken schrijven, budget zoeken, onderzoek doen en data genereren en dan analyseren. Tot slot hoort een rapport of wetenschappelijk artikel en een presentatie van de resultaten aan medeonderzoekers of boeren bij het afronden van het onderzoek.

Toekomstbestendige melkveehouderij

Werken aan een toekomstbestendige melkveehouderij is een van de drijfveren van Rianne. Ze wil graag dat de volgende generatie een gezond melkveebedrijf kan overnemen en een goede toekomst heeft als boer in Nederland. Samen met haar partner Bennie heeft ze drie kinderen van 1, 3, en 5 jaar. ‘Ook op ons bedrijf proberen we bewust bezig te zijn. We hebben zonnepanelen en het woonhuis en bedrijf zijn van het gas af. De vloerverwarming van ons woonhuis verwarmen we via een warmtewisselaar die de warmte haalt uit de melk. We doen aan verantwoord grondgebruik en proberen zo weinig mogelijk voer aan te voeren. Wat biodiversiteit betreft staat het bij ons nog in de kinderschoenen. Het lijkt me heel leuk wanneer we straks de resultaten van een van mijn onderzoeksprojecten bij De Marke thuis kunnen gebruiken’, besluit Rianne.

CV

2017-2020 Onderzoeker, Wageningen University & Research

2012-heden Melkveebedrijf Familie van Binsbergen VOF

2012-2017 PHD Kandidaat, Wageningen University & Research

2009-2012 MSC Animal Sciences, Wageningen University 2006-2009 BSC Dierwetenschappen,  Wageningen University

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Beweiding op De Marke

Op Agro-innovatiecentrum De Marke proberen we al enkele jaren de dieren zo vroeg mogelijk te laten weiden. Wanneer het weer en de grasgroei het toelaten, gaan de dieren naar buiten. Hoe gaan we daarbij te werk?

Spin in het agro-innovatienetwerk

De Achterhoek ontpopt zich steeds meer als agro-innovatieregio. De Marke vervult de rol van spin in het agro-innovatienetwerk. Samenwerking leidt tot meer innovatie in de landbouw is het idee.

Onderzoeksteam Agro-innovatiecentrum De Marke uitgebreid met Rianne van Binsbergen

Rianne van Binsbergen (32) start per 1 april als onderzoeker/projectleider bij Agro-innovatiecentrum De Marke. Als gepromoveerd wetenschappelijk onderzoeker in Wageningen maakt ze de overstap naar een onderzoeksbaan in het Gelderse Hengelo.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.