Nieuwsoverzicht

Bodemvocht eindelijk gestegen dankzij sneeuw

Bij De Marke wordt met bodemsensoren gemeten hoe het staat met het vocht in de bodem. Het smeltende dikke sneeuwdek zorgde ervoor dat er eindelijk voldoende vocht is doordrongen in de diepere ondergrond van een grasperceel van de Achterhoekse proefboerderij. Het bereikt nu voor het eerst in bijna een jaar een gezonde waarde van boven de tien procent.

Agro-innovatiecentrum De Marke is meer dan alleen onderzoek

De toekomst van Agro-innovatiecentrum De Marke is breder dan alleen onderzoek. De Marke gaat nadrukkelijk nauwer samenwerken met het onderwijs, te beginnen met het Zone College en Aeres Hogeschool. Onderwijscoördinator Joanne Malotaux (33) staat hiervoor in de startblokken.

Twee nieuwe projecten die de natuur verrijken

Het is een gevleugeld begrip. We komen het in veel beleidsnota’s, onderzoeksplannen en subsidieregelingen tegen: natuurinclusieve landbouw. Maar wat bedoelen we daar nu precies mee? En, wat kunnen we daarmee? De Marke gaat op zoek naar antwoorden.

Bestuur Coöperatie De Marke stelt zich voor

Het bestuur van Coöperatie De Marke bestaat uit zes bestuursleden. In dit artikel stellen we hen graag aan u voor en vertellen ze over hun drijfveer om zich in te zetten voor Agro-innovatiecentrum De Marke.

Even voorstellen…

Momenteel zijn er bij De Marke twee stagiaires. Te weten Anouk Hemmink en Mark Dinkelman.

De laatste loodjes…

De officiële oprichting van Coöperatie De Marke ligt alweer even achter ons. De mogelijkheid om lid te worden laat nog even op zich wachten. Voorzitter Andre Arfman licht toe waardoor dat komt.

Bijeenkomst Verkennen nieuwe doelstellingen voor Agro-innovatiecentrum De Marke

Op 21 januari organiseerde Coöperatie De Marke een digitale bijeenkomst voor haar potentiële leden om mee te denken over het onderzoek op Agro-innovatiecentrum De Marke. De Marke wil het onderzoek graag naar het boerenerf brengen, want hier liggen ook de oplossingen zo is de veronderstelling.

Onderzoek gebruik Groene Weide Meststof-Maïs als kunstmestvervanger in maïsteelt

Agro-innovatiecentrum De Marke voerde bij melkveebedrijf De Groot in Laren (Gld) een onderzoek uit naar het gebruik van de Groene Weide Meststof-Mais als kunstmestvervanger in de maisteelt. De conclusie is dat de stikstof werkingscoëfficiënt (NWC) van de Groene Weide Meststof-Maïs vergelijkbaar is met de synthetisch geproduceerde kunstmest.

Wetenschap en boeren slaan handen ineen rond De Marke

Wageningen Livestock Research en coöperatie De Marke gaan samenwerken aan nieuwe kennis voor de melkveesector. Beide partijen ondertekenden op 20 januari een samenwerkingsovereenkomst die dat bekrachtigt.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.