Spannende periode breekt aan

Het is eind april, dat betekent dat het voorjaarswerk weer volop plaatsvindt. We hebben dit jaar een koud voorjaar, in tegenstelling tot afgelopen jaren, wat weer andere uitdagingen met zich meebrengt. Dit toont ook de grillen van de natuur aan waar we mee te maken hebben als agrarische sector en dat niet alles past in een model of op een kalender. Het blijft daarom ook van groot belang te blijven onderzoeken en experimenteren welke zaken wel en welke niet werken om onze manier van landbouw bedrijven te verbeteren. Vandaar ook dat het belangrijk is om De Marke, als onderzoeks- en innovatiebedrijf, te blijven behouden voor de toekomstgerichte melkveehouderij op zandgrond.

Financiering voor overname

Zoals eerder aangegeven, beogen wij per 1 juli 2021 de locatie in Hengelo (Gld)  over te nemen van Wageningen Universiteit. Het betreft ook hier een spannende periode of we als bestuur de financiering voor deze overname rondkrijgen. Hier voeren we op dit moment gesprekken over met een aantal partijen. Ook komt het moment dichterbij dat we de juridische hobbels hebben genomen om participaties uit te kunnen geven en dat we ook de leden van de coöperatie echt kunnen verwelkomen al lid. Met deze participaties dragen leden bij in het eigen vermogen van de coöperatie, waarmee we ook middelen creëren om de overnamesom te bekostigen. Een participatie kan dus gezien worden als een belegging in de coöperatie.

Ledenwerving

Binnenkort starten we ook met het daadwerkelijk werven van leden. Op dit moment beschikken we al over een lijst met daarop geïnteresseerden die afgelopen periode al aangegeven hebben geïnteresseerd te zijn om lid te worden en te participeren in de coöperatie. Bij hen starten we dan ook met de wervingsactie. Mocht u zich nog niet hebben gemeld, maar wel interesse hebben dan kunt u dat natuurlijk ook aangeven via info@demarke.eu

Kortom er breekt een spannende periode aan, waarin we ervoor gaan zorgen dat deze uitdaging tot een succes wordt gebracht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Spannende periode breekt aan

Het is eind april, dat betekent dat het voorjaarswerk weer volop plaatsvindt. Het blijft van groot belang te blijven onderzoeken en experimenteren welke zaken wel en welke niet werken om onze manier van landbouw bedrijven te verbeteren. Vandaar ook dat het belangrijk is om De Marke, als onderzoeks- en innovatiebedrijf, te blijven behouden voor de toekomstgerichte melkveehouderij op zandgrond.

Aan de slag met RTK-GPS!

Melkveehouder en VKA-lid Robbert Haijtink uit Laren experimenteerde het afgelopen jaar met een zelfbouw stuurautomaat met RTK-GPS in de trekker. Hij wil graag dat meer Achterhoekse melkveehouders óók met deze techniek aan de slag gaan. Een projectplan moet het gebruik van RTK-GPS onder melkveehouders stimuleren.

Slim onkruid bestrijden in de maisteelt

Beperken van gewasbeschermingsmiddelen is één van de uitdagingen binnen de maisteelt. Gewasbeschermingsmiddelen beperken is belangrijk voor een goede grond- en oppervlaktewaterkwaliteit, nuttige insecten en een ongestoord actief bodemleven. Daarnaast geeft het gebruik van gewasbeschermings-middelen groeiremming van de mais.
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.