Spannende periode breekt aan

Het is eind april, dat betekent dat het voorjaarswerk weer volop plaatsvindt. We hebben dit jaar een koud voorjaar, in tegenstelling tot afgelopen jaren, wat weer andere uitdagingen met zich meebrengt. Dit toont ook de grillen van de natuur aan waar we mee te maken hebben als agrarische sector en dat niet alles past in een model of op een kalender. Het blijft daarom ook van groot belang te blijven onderzoeken en experimenteren welke zaken wel en welke niet werken om onze manier van landbouw bedrijven te verbeteren. Vandaar ook dat het belangrijk is om De Marke, als onderzoeks- en innovatiebedrijf, te blijven behouden voor de toekomstgerichte melkveehouderij op zandgrond.

Financiering voor overname

Zoals eerder aangegeven, beogen wij per 1 juli 2021 de locatie in Hengelo (Gld)  over te nemen van Wageningen Universiteit. Het betreft ook hier een spannende periode of we als bestuur de financiering voor deze overname rondkrijgen. Hier voeren we op dit moment gesprekken over met een aantal partijen. Ook komt het moment dichterbij dat we de juridische hobbels hebben genomen om participaties uit te kunnen geven en dat we ook de leden van de coöperatie echt kunnen verwelkomen al lid. Met deze participaties dragen leden bij in het eigen vermogen van de coöperatie, waarmee we ook middelen creëren om de overnamesom te bekostigen. Een participatie kan dus gezien worden als een belegging in de coöperatie.

Ledenwerving

Binnenkort starten we ook met het daadwerkelijk werven van leden. Op dit moment beschikken we al over een lijst met daarop geïnteresseerden die afgelopen periode al aangegeven hebben geïnteresseerd te zijn om lid te worden en te participeren in de coöperatie. Bij hen starten we dan ook met de wervingsactie. Mocht u zich nog niet hebben gemeld, maar wel interesse hebben dan kunt u dat natuurlijk ook aangeven via info@demarke.eu

Kortom er breekt een spannende periode aan, waarin we ervoor gaan zorgen dat deze uitdaging tot een succes wordt gebracht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Beweiding op De Marke

Op Agro-innovatiecentrum De Marke proberen we al enkele jaren de dieren zo vroeg mogelijk te laten weiden. Wanneer het weer en de grasgroei het toelaten, gaan de dieren naar buiten. Hoe gaan we daarbij te werk?

Spin in het agro-innovatienetwerk

De Achterhoek ontpopt zich steeds meer als agro-innovatieregio. De Marke vervult de rol van spin in het agro-innovatienetwerk. Samenwerking leidt tot meer innovatie in de landbouw is het idee.

Onderzoeksteam Agro-innovatiecentrum De Marke uitgebreid met Rianne van Binsbergen

Rianne van Binsbergen (32) start per 1 april als onderzoeker/projectleider bij Agro-innovatiecentrum De Marke. Als gepromoveerd wetenschappelijk onderzoeker in Wageningen maakt ze de overstap naar een onderzoeksbaan in het Gelderse Hengelo.
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.