Zwier van der Vegte
'Mijn passie is een bijdrage te leveren aan verduurzaming van de landbouw. Schone lucht, schoon (grond)water en natuurinclusieve kringlooplandbouw vormen inhoudelijk de rode draad.'

IK BEN GEBOREN EN OPGEGROEID TUSSEN DE (MELK)KOEIEN IN HET OVERIJSSELSE SALLAND.

Opgeleid aan de middelbare en hogere landbouwschool in respectievelijk Zwolle en Dronten. Inmiddels ruim 40 jaar werkzaam in onderzoek en innovatie. De laatste jaren als bedrijfsleider van Melkveeproefbedrijf De Marke, en nu het Agro-innovatiecentrum, in het Gelderse Hengelo. Daarnaast ben ik projectleider en projectmedewerker in diverse projecten.

Mijn passie is een bijdrage te leveren aan verduurzaming van de landbouw. Schone lucht, schoon (grond)water en natuurinclusieve kringlooplandbouw vormen inhoudelijk de rode draad. Communicatie is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Dit in zeer diverse vormen zoals excursies, lezingen, workshops, studiegroepen en in onderwijsprogramma’s.  

Met het realiseren van het Agro-innovatiecentrum maakt De Marke promotie in haar rol als kenniscentrum. Vanuit de praktijk, samen met agrarische ondernemers en het maatschappelijk speelveld, werken aan een perspectiefvolle toekomst voor het platteland, dat is onze opdracht en daar wil ik me voor inzetten!

Doe mee! De Marke in Boeren handen

De exploitatie en ontwikkeling van het bedrijf komen dus weer in boerenhanden. Daar willen we u graag bij betrekken. Als lid bepaalt u mede wat we gaan onderzoeken en hoe we het bedrijf gaan ontwikkelen.
Schrijf u in
De Marke

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.